Gudstjänst och barnkyrka på söndag Sexagesimä i Helsingfors

sö 12.2 kl. 11.00 – 12.00
Detalj i glasfönstret i den tyska kyrkan i Helsingfors.

Församlingshall

En varm inbjudan till söndagens Sexagesimä-gudstjänst med pastor Hans-Christian Beutel i församlingshallen i Helsingfors. Barnkyrka i kammarrummet samtidigt!

"Det jag inte hör, det har inte sagts." Barn är utmärkta på detta: öronen är stängda, de är avstängda. Men att lyssna är ofta svårt för oss också.

Hur mycket svårare är det inte när det gäller Guds ord? Och sedan slår det till igen, plötsligt, abrupt, mitt i hjärtat. Guds ord och dess verkan står i centrum för Sexagesimae-söndagen. Ibland är det skarpt, smärtsamt och splittrande som ett svärd, ibland verkar det inte ha någon effekt, utan lugnar ner sig och växer i tystnad. Gud sprider budskapet om sin kärlek generöst. Även om vi ignorerar den: Det är för oss. Det är upp till oss att ta den på allvar. Men en sak är säker: de goda nyheterna förblir inte utan effekt. Som Lydia, som inspirerad av Guds ord blev den första kristna i Europa.

• Barn och familj Barn och familj

Samfällighetens ledning
(tillgänglig dagligen utom fredagar)