Gudstjänst med helig nattvard i Helsingfors

sö 2.7 kl. 11.00 – 12.30
Detalj i det färgade glasfönstret i Tyska kyrkan i Helsingfors.

Tyska kyrkan

Delta på plats eller på webben
Öppna länk i ny flik

Evenemanget visas i en extern tjänst

Evenemanget spelas in

Vi inbjuder dig hjärtligt till nattvardsgudstjänst med prosten Hans-Christian Daniel i Tyska kyrkan i Helsingfors. Om du vill delta i firandet på avstånd, kommer denna gudstjänst att sändas samtidigt på församlingens YouTube-kanal.

Vi brukar "veta" mycket väl vad som är förkastligt och göra vårt förakt känt högljutt eller subtilt. "Akta er för sådana bedömningar!" varnar den 4:e söndagen efter trefaldighet. För det finns ingen som är utan fel, som inte alltid är i behov av generositet och fördragsamhet. Det är bara Gud som kan döma. Det är därför Jesus uppmuntrar till förlåtelse: De som lever i medvetandet om att Gud är barmhärtig mot dem kan försöka leva försonade - som Josef, som efter lång tid förlåter sina bröder för det fel de har gjort mot honom, och David, som skonar Saul som vill döda honom. "Låt er inte överväldigas av det onda, utan övervinn det onda med det goda", säger Paulus.

Hur kan fredlig samexistens lyckas? I slutet av breven i Nya testamentet ges ofta råd som inte har förlorat något av sin relevans. Så även idag:

"Om det är möjligt, så mycket som finns i er, var fredliga mot alla människor. Låt inte det onda övervinna er, utan övervinn det onda med det goda."

Med det digitala sångbladet kan du fira gudstjänsten hemma… ladda ner sångbladet som PDF på en surfplatta eller smartphone i förväg och sjung med.Öppna länk i ny flik

  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Sångblad för nedladdning (PDF) Öppna länk i ny flik


Arrangör

Helsinki • Helsingfors, Tyska församlingen i Finland

Tag kontakt

Kyrkovaktmestare
Tyska församlingen i Finland
Vaktmästeri
(tisdagar till fredagar kl. 11-16)
Bernhardsgatan 4
00130 Helsingfors