Musikalisk gudstjänst i Helsingfors

sö 15.10 kl. 11.00 – 12.30
Detalj i det färgade glasfönstret i Tyska kyrkan i Helsingfors.

Tyska kyrkan

Musikgudstjänst med musiker från Finska barockorkestern (FiBO), sopranen Päivi Kantola och den finsk-tyska kören. Pilvi Listo är musikalisk ledare för gudstjänsten, pastor Päivi Lukkari är teologisk ledare.

Vi kommer att få höra arior och koraler samt instrumentalmusik från barocken, blandat med texter från Bibeln samt deras tolkning i en predikan och mottagande i bön. Den röda tråden i gudstjänsten är människors upplevelse av att Gud i Jesus har kommit oss nära och att denna närhet gör oss hela och hela. I denna speciella gudstjänst bildar musik, sång, församlingens delaktighet och Guds ord en unik upplevelse.

FiBO är en finsk barockorkester som grundades 1989. Syftet med orkestern är att väcka liv i barockmusiken på ett nytt sätt och att återuppliva historiska framföranden - främst genom att låta musikerna spela på originalinstrument eller repliker från barocktiden. Utöver klassisk barockmusik spelar FiBO även verk fram till den tidiga romantiken samt ny musik komponerad för barockorkestrar.

Päivi Kantola är en finsk sopran som har blivit välkänd och populär på många olika scener sedan hon debuterade 1994. Hennes passion är barockmusik, men även jazz, musikaler och barnopera ligger henne varmt om hjärtat.

Varmt välkommen!

  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar
  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Helsinki • Helsingfors

Tag kontakt

Församlingspastor
Tyska församlingen i Finland
(tillgänglig dagligen utom måndagar och tisdagar)
Bernhardsgatan 4
00130 Helsingfors