Gudstjänst på alla helgons dag i Helsingfors

lö 4.11 kl. 15.00 – 16.30
Brinnande ljus i koret i Tyska kyrkan i Helsingfors.

På alla helgons dag minns vi återigen de avlidna församlingsmedlemmarna från det gångna året på ett speciellt sätt. I gudstjänsten nämns deras namn och ett ljus tänds för var och en av dem. Dessutom har ni möjlighet att tända ett ljus för andra människor som ni är kärleksfullt förbunden med.

Han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och inte heller någon sorg eller gråt eller plåga, för det som en gång fanns är borta.
Uppenbarelseboken 21:4

Ni har varit tvungen att ta farväl av en älskad person under de senaste månaderna. Detta är ofta en svår tid, eftersom vi gång på gång saknar den älskade personen i våra liv. Ni är inte ensam med denna smärta!

Med Gud är ingenting och ingen förlorad! Han som började vårt liv i denna värld förvandlar vår jordiska kropp efter detta liv. Tillsammans vill vi dela detta hopp på Evighetssöndagen och minnas dem som gått före oss. Gudstjänsten firas på tyska, finska och svenska.

Efter gudstjänsten finns det ännu möjlighet att dricka en kopp kaffe eller te med diakon Timo och pastor Päivi i församlingens kamineringsrum.

Varmt välkommen till minnesgudstjänsten lördagen den 4 november 2023 kl. 15.00 i Tyska kyrkan, Unionsgatan 1, Helsingfors.

(tillgänglig dagligen kl. 9-15)
Församlingssekreterare
(tillgänglig via telefon på vardagar kl. 9-15)