Sommarkonsert med orgelduo i Helsingfors

tors 18.7 kl. 18.00 – 19.30
Orgelduon Andrea-Ulrike Schneller och Hans-Rudolf Krüger.

Orgelmusik för fyra händer och fyra fötter står på programmet för sommarkonserten i Tyska kyrkan i Helsingfors. Gäster är orgelduon Andrea-Ulrike Schneller och Hans-Rudolf Krüger från Stuttgart.

På programmet står festlig orgelduomusik från tre epoker: Barock, nordisk romantik och nutid. Orgelduomusiken är en speciell upplevelse för publiken och utvecklar sin egen aura.

De två musikerna har varit internationellt verksamma som orgelduo sedan 1999. Deras musikaliska och konstnärliga fokus ligger i tolkningen av originalverk för denna besättning och i transkriptionen av intressanta verk (transkriptioner) för orgel för fyra händer och fyra fötter. Stuttgart-orgelduons repertoar omfattar verk från fyra århundraden. Dessutom finns det världspremiärer av verk av samtida kompositörer som har tillägnats orgelduon.

CD-skivor med orgelduons musik kan köpas vid utgången. Vi inbjuder dig hjärtligt till konserten den 18 juli kl. 18.00. Det är fritt inträde.

Välkommen till Tyska kyrkan!

• Musik Musik

Helsinki • Helsingfors