Gudstjänst 8:e söndagen efter Trefaldighet i Helsingfors

sön 21.7 kl. 11.00 – 12.00
Detalj i det färgade glasfönstret i Tyska kyrkan i Helsingfors.

Välkommen till den tyskspråkiga gudstjänst åttonde söndagen efter trefaldighet med prost Hans-Christian Daniel i Tyska kyrkan i Helsingfors.

Vandra som ljusets barn; ljusets frukt är ren godhet och rättfärdighet och sanning.
- Brevet till Efesierna, kapitel 5, verserna 8b-9

Vad jag gör eller inte gör, vad jag säger och planerar, är inte likgiltigt. Den som är smittad av tron på Jesus vet: Jag är ansvarig. Mitt liv kan göra skillnad.

Jordens salt - världens ljus

De goda nyheterna om Jesus Kristus sätter människor i rörelse som en sten som faller i vatten eller som en gnista. Så här talar den 8:e söndagen efter trefaldighet om trons effekter: som världens ljus och jordens salt kommer kristna inte att gå obemärkta förbi i världen och kommer ofta nog att förolämpa i den. Som boningar för Guds ande kommer de att behandla sina kroppar med omsorg och försiktighet. Som de rikt utrustade kommer de att dela med sig av sina ägodelar - oavsett hur små de är. Berörda av Guds ljus kommer de själva att lysa som kyrkans fönster.

Cantor